سفارش تبلیغ
صبا ویژن

السلام علیک یا صاحب الزمان (عج)
 
قالب وبلاگ

احمدی روشن

زندگینامه
شهید مصطفی احمدی روشن در 17 شهریور 1358 در روستای سنگستان استان همدان چشم به جهان گشود. وی دوران کودکی خود را در خانواده‌ای فقیر در این روستا گذراند در حالی که علاقه زیادی به تحصیل داشت. خانواده وی در محله‌ای واقع در پشت امامزاده یحیی همدان به نام محوطه آقاجانی بیگ و در خانه‌ی اجاره‌ای قدیمی‌ای با امکاناتی اندک زندگی می کردند. پدر وی راننده مینی‌بوس بود و در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران سال‌های بسیاری را به مبارزه با دشمن بعثی پرداخته بود. شهید روشن دوران راهنمایی را با رتبه عالی از مدرسه خیام همدان فارغ التحصیل شد و به دبیرستان ابن سینا رفت. (شهید روشن هشتاد و پنجمین شهید دبیرستان ابن سینای همدان است.)پس از آن نیز در آزمون سراسری سال 77 شرکت کرد و در رشته مهندسی شیمی وارد دانشگاه صنعتی شریف شد.وی از بسیجیان فعال بود و در دوران دانشجویی به عنوان معاون فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف فعالیت می نمود. شهید احمدی روشن با سنی پایینی حدود 32 سال دارای مقالات متعدد علمی در رشته پلیمر بوده است.وی در سال 1380ه.ش و در دوران تحصیل خود در این دانشگاه در پروژه ساخت غشاهای پلیمری برای جدا سازی گازها که برای اولین بار در کشور انجام می‌شد همکاری داشته است. شهید احمدی شخصی ولایتمدار و از شاگردان آیت الله خوشوقت استاد اخلاق تهران بوده است.در سال 1381 در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی گردید.وی دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی شریف و از نخبگان این دانشگاه به شمار می رفته است. این شهید که به عنوان استاد دانشگاه نیز فعالیت می کرد دارای چندین مقاله ISI به زبان های انگلیسی و فارسی بوده است. شهید احمدی روشن عضو هیئت مدیره یکی از شرکت های تامین کالای نیروگاه هسته ای نطنز اصفهان بود که در زمینه تهیه و خرید تجهیزات هسته ای فعالیت داشت.این شهید بزرگوار در هنگام شهادت معاون بازرگانی سایت نطنز بوده است. معاون بازرگانی سایت نطنز شخصی شوخ و باصفا و در عین حال در مدیریت جدی و قاطع بوده است. به گفته دوستان وی، شهید احمدی روشن فردی ولایتمدار، اخلاق مدار و شوخ طبع بود، شهادت آرزوی شهید احمدی روشن بود، او از شهادت  نمی ترسید و امروز به آرزویش رسید. شهید احمدی همیشه می گفت دعا کنید تا من شهید شوم و اگر شهید شدید دست من را هم بگیرید. شهید احمدی دارای روحیه بسیجی و جهادی بود. او فردی خاص بود و دشمنان خوب فهمیدند که چه کسی را ترور کنند. وی اهل نماز اول وقت بود. ایشان دارای پشتکار بالا، پرتوان، پرتلاش، پرانرژی و توانمند در عرصه اجرایی و علمی بود. او در خط ولایت و سرسپرده بود، همیشه می گفت دعا کنید مثل ابراهیم مالک اشتر نشوم و مختار را تنها نگذارم. شهید احمدی در راهپیمایی عظیم 9 دی حضور داشت و یک ولایتمدار به معنای واقعی بود، او شیفته رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.
شهید احمدی روشن صبح چهار شنبه 21 دی ماه 90 بر اثر انفجار یک بمب مغناطیسی در خودروی خود در میدان کتابی ابتدای خیابان گل نبی تهران بدست عوامل موساد و سیا ترور شد و به شهادت رسید . راننده شهید احمدی روشن (شهیدرضا قشقایی) نیز در پی این عملیات تروریستی به علت شدت جراحات در بیمارستان در گذشت.این شهید پس از شهیدان مسعود علی محمدی ، مجید شهریاری و داریوش رضایی نژاد چهارمین شهید فناوری هسته‌ای ایران قلمداد می‌شود.پیکرهای مطهر شهید مصطفی احمدی روشن و شهید رضا قشقایی در 23 دی 1390 پس از نماز جمعه تهران در امام زاده علی اکبر چیذر به خاک سپرده شدند.
از شهید احمدی روشن یک فرزند به نام "علی" به یادگار مانده است 
زمینه ها و بازیگران بین المللی جنایت
اسرائیل
بنی گنتز ، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل ، یک روز پیش از ترور شهید احمدی روشن در نشستی سری با اعضای کنشت اسرائیل گفت: 2012 سال غافلگیر کننده‌ای برای ایران خواهد بود و اتفاقات غیر طبیعی بیشتری برای ایران رخ خواهد داد.پس از انجام ترور رسانه‌های اسرائیل فاش کردند این ترور توسط کیدون ، دپارتمان رسمی ترور و آدم‌ربایی موساد ، انجام شده.
روزنامه فرانسوی لو فیگارو نیز ، کمتر از یک هفته پیش از وقوع ترور ، در خبری به نقل از خبرگزاری جورازلم پست از تربیت نیرو توسط موساد اسرائیل در کشورهای همسایه ایران برای جاسوسی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران خبر داده بود.
آژانس بین المللی انرژی اتمی
بنا بر گزارشات رسیده بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش از شهادت دکتر احمدی روشن با وی دیدار داشته‌اند. شهیدان مسعود علی محمدی ، مجید شهریاری ، داریوش رضایی نژاد و شهید احمدی روشن همگی در لیست افراد تحریم شده از جانب شورای امنیت قرار داشتند. انتشار اسامی این دانشمندان از سوی این منابع ، یک هدیه امنیتی و اطلاعاتی به دستگاه‌های اطلاعاتی تروریست کشورهای مستکبر به حساب می‌آید. وجود نام شهید احمدی روشن در لیست شورای امنیت و دیدار اخیر وی با بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی گمانه‌زنی‌ها درباره رابطه اسامی موجود در لیست با ترورها را افزایش داده است.
انگلیس
جان ساورز ، رئیس سرویس امنیت خارجی انگلیس موسوم به ام.آی.سیکس ، چندی پیش از وقوع این ترور در اقدامی بی‌سابقه در تاریخ صد ساله بریتانیا در رسانه‌ها ظاهر شد و ضمن اعتراف به عملیات جاسوسی متعدد علیه ایران ، در توجیه فعالیت‌های جاسوسی سازمان متبوع خود مدعی شده بود که دیپلماسی برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران کافی نیست و باید به فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی برای مقابله با ایران ادامه داد. و تأکید کرده بود که فعالیت‌های اطلاعاتی و جاسوسی می‌تواند ایران را از ادامه فعالیت‌های هسته‌ای باز دارد.
آمریکا
کمتر از سه ماه پیش در 22 نوامبر 2011 سه نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی کنگره آمریکا یعنی پیتر تی کینگ2 ، مایکل مک کول3 ، پاتریک میهن4 طی نامه‌ای از باراک اوباما ، رئیس جمهور آمریکا ، خواسته بودند وی تدابیر لازم را برای ضربه زدن به مراکز اداری و نظامی ، شخصیت‌ها و فضای سایبری ایران اتخاذ کند. آن‌ها این درخواست را در پاسخ به قضیه ساختگی تلاش ایران برای ترور سفیر سعودی در عربستان مطرح کردند.
پیام هایی پس از شهادت شهید احمدی روشن
رهبر معظم انقلاب اسلامی
آیت الله خامنه‌ای ، رهبر انقلاب اسلامی ، در پیامی این ترور بزدلانه را نشانه به بن‌بست رسیدن استکبار جهانی به سردستگی آمریکا و صهیونیزم ، در مقابله با ملت مصمم و مؤمن و پیشرونده‌ی ایران اسلامی دانستند.
سید حسن نصرالله
سید حسن نصرالله ، دبیر کل حزب الله لبنان ، سه روز پس از به شهادت رسیدن این شهید بزرگوار در بیانات خود با اشاره به این که این ترورها نخواهند توانست پیشرفت علمی و تکنولوژیکی ایران را متوقف کنند. انجام چنین جنایاتی از جانب مستکبران به منظور سلب عوامل قدرت واقعی ، یعنی عامل پیشرفت علمی ، از کشورهای ما مسلمانان است. علم عامل قدرت واقعی است و مستکبران نمی‌خواهند چنین عاملی در میان مسلمانان وجود داشته باشد.
 حزب الله لبنان
حزب الله لبنان نیز با صدور بیانیه‌ای ، ترور دانشمند هسته‌ای ایران را در تهران ، به معنای واقعی کلمه یک جنایت تروریستی خواند.
انکار و تکذیب آمریکا و انگلیس
هیلاری کلینتون ، وزیر امور خارجه آمریکا ، در واکنش به ترور این شهید ، دست داشتن کشورش در اقدام خشونت‌آمیز در ایران را رد کرد.
الستر برت ، معاون خاورمیانه‌ای وزارت امور خارجه انگلیس ، در گفت‌وگو با تلویزیون بی بی سی فارسی ضمن رد هر نوع دخالت کشورش در ترور شهید مصطفی احمدی روشن گفت: ما کشتن غیر نظامیان را به هر شکل همواره محکوم کرده‌ایم. وی موضع انگلیس در زمینه برنامه هسته‌ای ایران را روشن خواند و افزود: انگلیس خواهان ادامه گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران است.
واکنش نامزد ریاست جمهوری آمریکا
ریک سنتروم ، نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری آمریکا ، در یک سخنرانی کشته شدن این دانشمند هسته‌ای ایران را امری جالب توجه خواند.وی در واکنش به اظهارات هیلاری کلینتون ، وزیر امور خارجه آمریکا ، گفت: آمریکا باید در برابر کشته شدن دانشمندان هسته‌ای ایران خفه شود.سنتروم همچنین گفت محکوم کردن این ترور از جانب آمریکا عملی اشتباه بوده است.
اعتراض‌های رسمی ایران به سازمان‌های بین المللی
سازمان ملل متحد
جمهوری اسلامی ایران در پی این اقدام خشونت آمیز رسما به سازمان ملل و یونسکو شکایت کرد. محمد خزاعی ، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل یک روز پس از ترور شهید دکتر احمدی روشن ، در نامه ای به دبیرکل و روسای شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل درخواست کرده که این ترور محکوم شود.
یونسکو
دکتر محمد رضا مجیدی سفیر و نماینده‌ دائم ایران در یونسکو یک روز پس از شهادت این شهید طی نامه‌ای به خانم بوکووا ، رئیس یونسکو ، با اشاره به این واقعه تاسف‌بار و همچنین ترور و شهادت دانشمندان پیشین هسته‌ای ایران شهیدان مسعود علی محمدی ، مجید شهریاری و داریوش رضایی نژاد خواستار محکومیت شدید این اقدام توسط یونسکو شد و تاکید کرد که سکوت در این خصوص ، به منزله تایید جنایت ترور قلمداد خواهد شد.
تصویر این نامه به صورت همزمان برای روسای کنفرانس عمومی و شورای اجرایی یونسکو و نیز روسای گروه‌های منطقه‌ای این سازمان و کلیه نمایندگی های کشورهای عضو یونسکو ارسال شد.
حضور آیت الله خامنه‌ای در منزل شهید
آیت الله سید علی خامنه‌ای ، رهبر انقلاب اسلامی ، در شب 29 دی 1390 در منزل شهیدان نخبه مصطفی احمدی روشن و داریوش رضایی نژاد حضور یافتند و این شهیدان را مایه افتخار کشور دانستند. رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: ارزش وجودی این شهدا از دو بعد قابل توجه است: جنبه اول ، فعالیتهای علمی و تحقیقی و تسلط آنان به کارهای مهم و حساس است که نشان از استعداد برتر و نخبگی آنان دارد و جنبه دوم ، ابعاد الهی و معنوی این جوانان است که همین عامل زمینه را برای شهادت آنان آماده می‌کند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای شهادت این جوانان را ، در راه خدا و زمینه‌ساز پیشرفت اسلام دانستند و تأکید کردند: با پیروزی انقلاب اسلامی از تهمت‌های بزرگی که دشمنان علیه این انقلاب مطرح می‌کردند این بود که راه علم در این کشور بسته شد ، اما جوانان کشور با مجاهدت و تصرف عرصه‌های علمی و به میدان آوردن حرف نو و ظرفیت‌های بالای خود ، این تهمت دشمن را باطل کردند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه تلاش دشمنان برای ترور جوانان نخبه‌ی کشور ، نشان‌دهنده‌ی عظمت کاری است که آنان انجام می‌دهند ، خاطر نشان کردند: امروز پیشرفت جمهوری اسلامی مایه دلگرمی ملت‌های مسلمان و جوانان کشورهای اسلامی است.
ناگفته های خانواده شهید
همسر شهید مصطفی احمدی روشن در مصاحبه ای گفت: شهدا مدتی تلاش کرده‌اند، تسلط بر نفس پیدا کنند و سرانجام ، هنگامی که ظرفیت وجودی‌ آنان کامل شد، به شهادت رسیدند و ما هم اگر بتوانیم آن راه  را طی کنیم به این نتیجه می‌رسیم.
وی درباره این که آیا در اواخر زندگی شهید احمدی روشن تهدیداتی متوجه وی بود، گفت: هیچ تماس مشکوکی با ما نشد، اما شخصیت آقا مصطفی هم طوری نبود که اگر تهدیدی هم می‌شد، مطرح کند. اما احساس می‌کنم این اواخر تهدید می‌شد؛ با این حال وی عادت نداشت که مشکلات را به منزل بیاورد.
او با بیان خاطراتی از همسرش گفت:‌ آقا مصطفی شخصیت بسیار بزرگی داشت و با وجود دشواری‌ های ناشی از شغل، دوری از خانواده، فعالیت‌های شبانه‌ روزی در سایت نطنز، توجه ویژه ای  به خانواده داشت که سبب می‌شد، سختی‌ها را تحمل کند.
همسر شهید احمدی روشن در ادامه گفت: در ارادت مصطفی به سرور آزادگان جهان همین بس که با لباس عزای حضرت امام حسین (ع) به دیدار محبوبش رفت.
مادر شهید احمدی روشن هم گفت: مصطفی  در نوشته‌هایش بسیار به شهادت اشاره کرده بود. و یکی از آرزوهای مصطفی زیارت کربلا بود و حتی زمانی که از موضوعی شاد می شد به یاد امام حسین(ع)  نوحه می‌خواند.
وی گفت: با وجود همه خطرات  ما تصمیم گرفته‌ بودیم هر انتخابی که مصطفی داشت از او حمایت و پشتیبانی‌کنیم و حتی پس از موضوع  ترورها نیز تلاش کردیم نگرانی‌های خود را به وی انتقال ندهیم و همچنین پس از شهادت مصطفی نیز پشت او را خالی نمی‌کنیم و امروز نیز نوبت ما است که همچنان مصمم راه وی را دنبال کنیم.
پدر شهید احمدی روشن  نیزگفت : مصطفی سرباز خوبی برای مردم ایران و شاید مردم آزاده دنیا بود. مصطفی همواره برای پدر و مادر و خانواده‌ احترام بسیاری قائل بود و ما نیز همیشه از خدا می‌خواستیم دنیا و آخرتش را آباد کند. شهید مصطفی شبانه ‌روز کار می‌کرد وهر 12 شبانه‌ روز یک‌ بار به منزل باز می گشت.وی با بیان این که این شهید یک مرید برای مقام معظم رهبری بود، تاکید کرد: بصیرت و هوشیاری را باید از شهدا یاد بگیریم. و یکی از رسالت‌هایی که داریم این است که قشر جوان و نوجوان به ویژه دانشجویان را با راه شهدا آشنا کنیم.
آقای رحیم احمدی روشن ادامه داد: پس از تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چهره مصطفی غم و اندوهی حس می‌کردم و می‌گفت فعالیت‌های  ایران متوقف شده است و سایت‌های هسته‌ ای را تعطیل کرده‌اند ، آ‌نقدر از این مسئله ناراحت بود که می‌خواست کارش را در نظنز پایان دهد اما وقتی دوباره فعالیت‌های هسته ای ایران آغاز شد آثار شور و شعف و زندگی را در مصطفی احساس می‌کردم.


[ چهارشنبه 91/10/20 ] [ 9:17 صبح ] [ علیرضا مهدوی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 33
بازدید دیروز: 98
کل بازدیدها: 196237
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما AmmarName.ir