سفارش تبلیغ
صبا ویژن

السلام علیک یا صاحب الزمان (عج)
 
قالب وبلاگ

ابتدا لازمه عرض کنم که هلند و آمریکا تنها کشورهای جهان هستند که آشکارا بودجه‌ای برای ترویج دگرگونی سیاسی در ایران فراهم ساخته‌اندو یکی از موارد بهره برداری اینترنتی برای رسیدن به این هدف است.
چند مورد مهم این حرکت ها را میبینیم:
1-جاسوسی اینتر نتی 
عموما جاسوسی اینترنتی، به‌صورت کسب اطلاعات از طریق برنامه‌هایی معرفی می‌شود که از راه نصب نرم‌افزار‌ها و یا حین گردش افراد در محیط وب وارد کامپیوتر شخصی آنها شده و تا زمانی که کاربر به شبکه جهانی وصل است، اطلاعاتی را که روی هارد‌دیسک او ذخیره شده است برای پایگاه‌های مطلوب خویش می‌فرستند. اما این فقط یکی از انواع جاسوسی الکترونیکی است.
برای آنکه معنای مدیریت منابع اینترنتی را بهتر درک کنیم، لازم است توضیحی کوتاه راجع به ساختار منابع اینترنتی آورده شود. ساختار منابع اینترنتی بدان صورت است که هر دستگاه سخت افزاری( مانند رایانه شخصی) دارای یک هویت اینترنتی است که این هویت به‌صورت شماره اینترنتی منحصر به فرد تعریف می‌شود. شماره اینترنتی از 4جزء ( -. -.-. -) تشکیل شده است که هر جزء عددی از 0 تا 255 است. از آنجا که حفظ کردن تعداد زیادی شماره چهار جزئی کاری است تقریبا غیرممکن، کاربران عادی معمولا از نام دامنه اینترنتی استفاده می‌کنند.
وقتی نام دامنه را در صفحه مرورگر تایپ می‌کنیم این نام به کارگزاری فرستاده می‌شود که کار آن ترجمه نام به شماره اینترنتی است و این شماره برای اتصال مقصد مورد نظر در اختیار شبکه قرار می‌گیرد. و از آنجا که نشانی هر دستگاه متصل به اینترنت باید به‌طور منحصر به فرد قابل شناسایی باشد، نوعی هماهنگی جهانی برای توزیع و حفاظت شماره‌ها و نام‌های اینترنتی لازم است. این هماهنگی همچنین شامل نظارت و مدیریت داده‌های تعدادی کارگزار مادر موسوم به کارگزاران ریشه می‌شود. همان طور که گفته شد از اواسط دهه1990، مدیریت این سه‌منبع یعنی شماره‌ها و دامنه‌های اینترنتی و کارگزارهای ریشه به وزارت بازرگانی آمریکا سپرده شد.
این وزارتخانه در نوامبر سال1998 تفاهمنامه‌ای را با یک شرکت خصوصی غیرانتفاعی در ایالت کالیفرنیا به نام ICANN به امضا رساند و طی آن رسما راهبری و مدیریت اینترنت را مشروط به اینکه این شرکت ارتباط حقوقی خویش را با دولت آمریکا حفظ کند، به وی سپرد؛ مدیریتی که تا‌کنون با حفظ مصالح دولت آمریکا ادامه یافته است. تأمین پایداری و امنیت شبکه اینترنت و توزیع عادلانه منابع اینترنتی اهم اهداف این راهبری هستند. بر مبنای این اهداف، اختیارات و امکانات است که آیکن به راحتی می‌تواند تمامی اطلاعاتی را که در شبکه جهانی رد و بدل می‌شود کنترل کرده و از آنها استفاده لازم را به عمل آورد.
در مورد خود کارگزارهای ریشه بهتر است بدانیم امروز 13کارگزار ریشه در جهان وجود دارد که از این تعداد 10 کارگزار در خاک آمریکا قرار دارند و سه تای دیگر در کشورهای انگلستان، سوئد و ژاپن در مرکزهای تجمع اتصال‌های اینترنتی بزرگ ناحیه قرار گرفته‌اند. همچنین مرکز ثبت 4دامنه اصلی یعنی com، net، org و biz شرکت‌های آمریکایی هستند و شرکتی که امتیاز ثبت دامنه info را دارد، بیشتر سرمایه‌‌اش آمریکایی است. دامنه‌های mill و gov نیز مختص به دستگاه نظامی آمریکا و دامنه edu دامنه اختصاصی دانشگاه‌های آمریکا است.  
2-جابه‌جایی حکومت از طریق قدرت نرم
جوزف ‌نای (Joseph Nye) در 1990 بیان داشت که امروزه تعریف قدرت، بیشتر بر عوامل رشد اقتصادی، آموزش و فناوری مبتنی شده است. همو پیش‌بینی کرده بود که منابع قدرت در قرن21 احتمالاً تغییرات عمده‌ای را به‌خود می‌بیند. زیرا اثبات قدرت حتی دیگر در گروی منابع قدرت هم نیست بلکه در توانایی تغییر رفتار دولت‌های دیگر است.
قدرت نرم از نظر نای، شیوه‌ای جدید از اعمال قدرت در مقایسه با شیوه‌های سنتی است که موجب می‌شود یک کشور کاری کند تا کشورهای دیگر، همان چیزی را بخواهند که او می‌خواهد. وی این را قدرت متقاعدکننده هم می‌خواند. از دید وی، منابع قدرت نرم‌ برای آمریکا عبارتند از: جذابیت و ایدئولوژیک، شرکت‌های چند ملیتی و فرهنگ آمریکا.
سیاست «تغییر رژیم» به‌عنوان رویکرد خاص دولتمردان آمریکا برای ایجاد تحول در ساختار داخلی دولت‌های خاص، از پیشینه‌ طولانی «دهه دوم قرن بیستم» برخوردار است. الگوی مهار سدبندی بر ضد‌اتحاد جماهیر شوروی سابق را باید از مهم‌ترین موارد بهره‌گیری از این سیاست در دوره جنگ سرد تلقی کرد.
ساموئل هانتینگتون درکتاب «موج سوم دمکراسی در پایان سده بیستم» در مورد تغییر حکومت‌ها می‌نویسد: فرایندهای‌گذار به دمکراسی به چهار نوع تغییر شکل، فروپاشی، جابه‌جایی و خیزش‌های مستعمراتی تقسیم می‌شود. وی در مورد هر فرایند، رهنمودهایی جهت تسریع آن به هواخواهان دمکراسی ارائه می‌دهد.
او فرایند تغییر شکل را در حکو‌مت‌هایی مؤثر می‌داند که اصلاح‌طلبان در خود رژیم اقتدارگرا به‌شدت نفوذ دارند و افرادی از درون خود رژیم، نقش قاطعی در ایجاد دمکراسی دارند.
این فرایند، در 5مرحله شکل می‌گیرد:
1- ظهور اصلاح‌طلبان در حکومت
2- کسب قدرت توسط اصلاح‌طلبان
3- شکست فرایند لیبرال شدن
4- مشروعیت قهقرایی
5- انتخاب و جذب مخالفان. 
3-قوم‌گرایی از طرق اینترنت
ترویج قوم‌گرایی و فرقه‌گرایی و حمایت از اقلیت‌های مذهبی در ایران یکی دیگر از روش‌ها آمریکا در بهره‌گیری از توانایی‌های اینترنت برای پیشبرد اهداف خود در ایران است.
مؤسسه مطالعاتی و پژوهشی آمریکن اینترپرایز، (معروف به نومحافظه‌کاران آمریکایی و Think thank اتاق تولید فکر و طراح مطالعات وسیع درباره شیوه‌های براندازی نرم و انقلاب‌های رنگی) با برگزاری نشستی با عنوان «ایران ناشناخته، Iran Another case unknown for طرحی برای فدرالیسم »، به‌صورت ویژه به بررسی چگونگی ساماندهی federalism تحریکات قومی و ناآرامی در مناطق مرزی ایران، پرداخته است.
در این نشست که توسط مایکل لدین، مسئول میز ایران و راهبرد پروسه براندازی جمهوری اسلامی در هیأت حاکمه آمریکا اداره می‌شد گفته شد آمریکایی‌ها در کارآمدی راهبردهای خود در حوزه‌های دیپلماسی و نظامی علیه ایران تردید دارند و برآوردهای مراکز مطالعاتی استراتژیک این کشور نیز موید این مطلب است لذا تنها گزینه مؤثر در مواجهه با ایران را تمرکز روی اختلافات قومی و مذهبی و طرح مطالبات قومی تشخیص داده‌اند.
برخی از وبلاگ‌ها و وب‌سایت‌های مربوط به فرقه‌گرایان به زبان فارسی در اینترنت فعال بوده و از سوی آمریکا و انگلستان به‌صورت آشکار و پنهان حمایت می‌شود.
حتی یکی از وبلاگ‌های مربوط به شیطان‌پرستان ایرانی، فرم اینترنتی مربوط به عضویت در جنبش شیطان پرستان ایرانی را در اختیار بازدید‌کنندگان قرار داده است که از طریق پر کردن آن و ارسال آن ای‌میلی برای متقاضی ارسال می‌شود که در آن موارد و راهنمایی‌های لازم انجام شده است. دستگیری 260 جوان در یک پارتی مختلط در کرج که بعدا مشخص شد گرایشات فرقه شیطان پرستی داشته‌اند مصداقی از روند گسترش برنامه‌های مذکور در ایران است.
ترویج اصول اعتقادی برخی فرقه‌ها و حمایت عملی از وب‌سایت‌هایی که در انگلستان یا آمریکاهاست می‌شوند و حتی دامین رسمی انگلستان.UK را دارند از دیگر روش‌های ترویج اقلیت‌های مذهبی در ایران به شمار می‌رود به‌کارگیری روش‌های نشر اینترنتی، علاوه بر شیوه‌های سنتی گذشته، توانسته است به آمریکا و انگلیس برای تعقیب کردن اهداف خود در جهت ایجاد تفرقه میان شیعه و سنی کمک کند. 

جنگ فیلترها
یکی از موارد مشهود مقابله آمریکا با ایران در محیط اینترنت بحث فیلترینگ و ضد‌فیلترینگ است، از زمانی که ایران تصمیم گرفت سیاست فیلتر کردن سایت‌های غیرمجاز یا حاوی مطالب ضد‌امنییت ملی را اجرا کند آمریکا برای مقابله با این سیاست و ایجاد دسترسی کاربران ایرانی به این سایت‌ها اقدام به اتخاذ سیاست‌های خاصی در این زمینه کرد.
چند ماه پس از اجرای سیاست فیلترینگ سایت‌ها در ایران اینک خبر رسید که «دولت آمریکا با شرکتAnony mizer که در شکستن فیلتر اینترنت تخصص دارد قراردادی منعقد کرده است. این شرکت از طرف دولت آمریکا ماموریت گرفته که با نرم‌افزارهای فیلترینگ در ایران مقابله کند.
بنابرگزارش سایت اینترنتی سکیوریتی فوکوس نیوز در این قرارداد یک پراکسی مجانی برای ایران در نظرگرفته شده است که البته این پراکسی سایت‌های پورنو را فیلتر می‌کند. آمریکا امیدوار است با کمک به آنچه آن را جریان آزادانه اطلاعات می‌خواند، اخبار تصویر مخدوش خود را در منطقه بهبود بخشد. برمن، رئیس شرکت ضد‌سانسور آمریکا معتقد است ما می‌دانیم که پراکسی ما به‌زودی در فهرست سایت‌های ممنوعه قرار خواهد گرفت اما اگر لازم باشد هر روز از پراکسی جدیدی استفاده خواهیم کرد.
علاوه بر این وب سایت اینترنتی رادیو آمریکا هر روزه برای کاربران اینترنت از طریق ثبت‌نام در کادر ساده‌ای که فقط نیاز به وارد کردن یک آدرس ایمیل هست آنتی فیلتر می‌فرست
تولید و انتشار نرم‌افزار آنتی‌فیلتر سیفون توسط یکی از دانشگاه‌های کانادا یکی دیگر از روش‌های مقابله با فیلترینگ در ایران به شمار می‌رود این نرم‌افزار در تاریخ اول دسامبر 2006 منتشر شده است.
نافرمانی مدنی الکترونیک
در دهه‌های اخیر در کنار روش‌های قدیمی مبارزات سیاسی- اجتماعی بدون خشونت، شکل‌های جدیدی از این فعالیت‌ها در سراسر جهان در حال شکل‌گیری است. از روش‌های مبارزاتی زیبایی‌شناختی گرفته تا مبارزات بدون خشونت الکترونیک. روش‌های مفهومی و زیبایی شناسانه بیشتر در آثار هنری، مانند شعر، داستان، تئاتر، کاریکاتور، فیلم و موسیقی نمود پیدا می‌کنند و روش‌های بدون مرکز نمونه مهم آن مبارزات الکترونیک و ارتباطی بر پایه اینترنت و مخابرات است.
در دهه اخیر و با شکل‌گیری و گسترش ابزارهای جدید ارتباطی، فضای جدیدی برای رسیدن به اهدافی که معترضین از نافرمانی مدنی در پی آن هستند ایجاد شده است. اینترنت، تلفن یا موبایل فضای مناسبی را برای اطلاع‌رسانی و یا نافرمانی نسبت به رفتار‌ها و یا قوانین ناعادلانه و غیرانسانی به‌وجود آورده است. سایت‌های خبری، گروه‌های ایمیل و یا پیام‌های کوتاه موبایل که هر روزه در حال گسترش است از ابزارهای مهم نافرمانی الکترونیک به شمار می‌روند.
شکل‌گیری سایت‌های خبری و اطلاع رسانی، مهم‌ترین نقش را در موفقیت یک نافرمانی مدنی به‌عهده دارد. سایت‌های خبری این امکان را به‌وجود آورده‌اند که با وجود محدودیت رسانه‌ها و کنترل حکومت‌ها روی آن خبرها و اطلاعات با سرعت در تمام جهان پخش شود.
برگزاری جلسات سخنرانی و بحث و تبادل نظر معترضین در اقصی نقاط جهان از طریق اینترنت و به‌صورت مجازی امکان هماهنگ شدن جنبش‌های اجتماعی- سیاسی را در نقاط فیزیکی مختلف افزایش داده است. از سوی دیگر رسانه جدید امکانی را برای انتقال تجمعات و تحصن‌های عمومی یا قانون‌شکنی‌های فیزیکی مردم به اینترنت و دنیای مجازی را ایجاد می‌کند و بدین ترتیب مفهوم جدیدی در عمل مستقیم بدون خشونت تحت عنوان نافرمانی مدنی الکترونیک متولد می‌شود.
نافرمانی مدنی الکترونیک، لزوما به این شکل از تظاهرات مجازی خلاصه نمی‌شود. از روش دیگر نافرمانی مدنی الکترونیک، نفوذ به سایت‌های پر بیننده و درج تصاویر، خبرها و مطالب سیاسی علیه حکومت‌های مورد اعتراض است. این نوع نافرمانی تحت عنوان هک سیاسی شناخته می‌شود.  
رفراندوم اینترنتی
جمع‌آوری امضای اینترنتی در قالب طومارها، سیستم‌های نظر‌سنجی و افکارسنجی و یا وب‌سایت‌های رای‌گیری و همه‌پرسی از دیگر موارد قابل ذکر درخصوص پتانسیل‌های اینترنت برای حرکت‌های سیاسی و اجتماعی است، چندی پیش چند تن از فعالان سیاسی مخالف ایران از طریق سایت اینترنتی 60 میلیون اقدام به برگزاری یک رفراندوم اینترنتی در مورد حکومت ایران کردند که اگر چه مورد استقبال مردم قرار نگرفت اما این پدیده نشان داد که اینترنت قابلیت‌های جدیدی برای فعالیت‌های سیاسی علیه سیستم‌های رسمی فراهم آورده است، همچنین از طریق سیستم‌های نظرسنجی آنلاین می‌توان به جمع‌آوری اطلاعات و سنجش افکار کاربران اینترنت در یک کشور پرداخت، امری که از دایره کنترل دولت‌ها نیز خارج است، برخی جهت‌گیری‌های سیاسی یا اجتماعی را نیز می‌توان از طریق دستکاری نتایج چنین نظرسنجی‌هایی القا کرد چشم‌انداز وسیع تر برخی دیگر از ابعاد مختلف پیامدها و تأثیرهای توسعه اینترنت در ایران را می‌توان این چنین برشمرد:
1- ابعاد اجتماعی – فرهنگی
الف- تجمعات و اجتماعات
ب – ارتباط با گروه‌های معاند و برانداز
د – انتقال اطلاعات
ه – جایگزینی رسانه‌ای
و- کاهش اقتدار سیستم امنیتی و اطلاعاتی
ز- مکانیزم‌های شایعه‌ای جدید
ح – آموزش‌های مخرب ازجمله تروریسم، مواد‌مخدر، گروه‌های ضاله
الف- ارتباطات نامتعارف بین قشر جوان
ب- جرائم رایانه‌ای و اینترنتی
ج – گسست بین نسلی
د- انحرافات اخلاقی و فردی و پنهان‌سازی‌ هویت
ه – ایجاد مطالبات جدید اجتماعی
ز- تهدید بنیان‌های خانواده
ح – تغییر نقش‌های اجتماعی
ط- اعتیاد اینترنتی
ی – انتقال هنجارها و نرم‌های ارزشی و اخلاقی غربی
2- ابعاد سیاسی
الف – ایجاد گروه‌های سیاسی مجازی
ب- اختلال در روند کنترل جریان اطلاع‌رسانی
ج- انتقال مستقیم اندیشه‌ها و دیدگاه‌های جریان‌های معاند به داخل
د – ایجاد گروه‌های فشارو ذی‌نفوذ مجازی
ه – کارکردهای مشروعیتی
و – ایجاد مطالبات جدید سیاسی
ج – افزایش ضریب نفوذ جریان‌های معاند
د – افزایش همگرایی گروه‌های داخلی و خارجی همفکر
ه – کاهش نفوذ رسانه‌های ملی و داخلی
و- شبکه‌های گسترش شایعه و خرافات
بررسی هر یک از موارد مذکور مستلزم کالبد شکافی گسترده‌تر آنها در یک مجال دیگر است. 
 
  راهکارها

برای مقابله با جنگ اینترنتی آمریکا و غرب علیه ایران راهبرد‌های زیر باید در دستور کار قرار گیرد:
1- بررسی و تحلیل محتوا و تحلیل گفتمان تکنولوژی‌های اینترنتی به‌صورت دوره‌ای و منظم توسط مؤسسات تحقیقاتی و محافل آکادمیک کشور به‌منظور تبیین فرایندهای محتوایی موجود در این تکنولوژی‌ها.
2- راه‌اندازی هر چه سریع‌تر دیتا سنتر‌های داخلی به‌منظور کاهش آسیب‌پذیری در برابر اقدامات خرابکارانه یا مسدود‌سازی‌ سایت‌های ایرانی.
3- آسیب‌شناسی رسانه‌های اینترنتی به‌منظور شناسایی نقاط ضعف موجود و اقدام برای برطرف‌کردن آنها
4- شناسایی نقاط قوت ایرانیان و فارسی‌زبان‌ها در تکنولوژی‌های اینترنتی به‌منظور تقویت بیشتر و حمایت از آن فرایندها در جهت تأمین منافع ملی کشور.
5- بهره‌گیری از توانمندی هکرهای ایرانی و ساماندهی‌کردن آنها به‌منظور استفاده از آنها در جنگ‌های اینترنتی.
6- استفاده از توانمندی کاربران ایرانی در محیط اینترنت به‌منظور به‌کارگیری تکنیک‌هایی مانند «گوگل بمبینگ» در برابراقدامات خصمانه غرب در فضای مجازی.
7- حمایت از تولید محتوای سالم در فضای اینترنت به‌منظور سوق دادن روند تولید محتوا در جهت اهداف ملی و منافع ملی ایران.
8- تشکیل تیم‌های تخصصی جنگ اینترنتی در فضاهایی مانند چت‌روم‌ها، گروه‌های ایمیلی، شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها و فروم‌ها به‌منظور مقابله عملی با اقدامات خصمانه غرب با همان زبان و ادبیات مرسوم در فضای سایبر.
9- ارائه آموزش‌های همگانی با شیوه‌های جذاب و جدید برای پیشگیری از آسیب‌ها و صدمات به عموم مردم و هوشیار‌سازی‌ خانواده‌ها. 
اینترنت
نقش و اهمیت اینترنت به‌عنوان یکی از رسانه‌های جدید بر کسی پوشیده نیست. با توجه به جذابیت کم‌نظیر آن و نفوذ گسترده‌ای که در جوامع مختلف پیدا کرده است و هم‌چنین هزینه‌های اندک آن، شاید هیچ وسیله‌ای از وسایل ارتباط جمعی در حال حاضر قدرت رقابت با آن را نداشته باشد. اینترنت وضعیتی را پدید آورده است که یک فرد به تنهایی و با هزینه‌های بسیار اندک می‌تواند در گستره‌ای وسیع تأثیرگذار باشد. تأثیرگذاری بی‌بدیل این رسانه در مقایسه با سایر رسانه‌ها، موجب شده است در سال‌های اخیر به‌عنوان مهم‌ترین ابزار جنگ نرم علیه ملت‌ها و فرهنگ‌های مخالف نظام لیبرال دموکراسی به کار گرفته شود. این ابزار قدرتی را در اختیار طراحان و مدیران آن قرار داده است که می‌توانند با هزینه‌هایی ناچیز، بزرگ‌ترین مخالفان را از سر راه خود بردارند. قدرت شبکه‌سازی در اینترنت و پیدایش سایت‌های ارتباطات اجتماعی ‌توانسته است نقشی جدی و تعیین کننده به این رسانه در ایجاد شورش‌ها و تجمعات سیاسی و اجتماعی اعطا نماید. در حوادث بعد از انتخابات دهمین دورة ریاست جمهوری در ایران نقش سایت‌هایی همچون تویتر و فیس بوک در اغتشاشات بر همگان روشن بود. این‌ها با انتشار اخبار جعلی و دروغین به تحریک احساسات مخاطبین و مشترکین خود پرداخته و اغتشاشات را به صورت غیر رسمی هدایت می‌کردند.
استفاده‌های فرهنگی و اخلاقی و همچنین بهره‌برداری‌های سیاسی از اینترنت موجب شده است که فرهنگ‌های مختلف همگی به گونه‌ای از نفوذ شبکه‌های اینترنتی احساس خطر نمایند و در اندیشة چاره‌ای برای در امان ماندن از نقش تخریبی این رسانه باشند. با توجه به نفوذ روز افزون اینترنت در میان مردم که در حال حاضر بیش از نیمی از جمعیت کشور ما به صورت روزانه از کاربران اینترنت به شمار می‌روند، اینترنت می‌تواند هم فرصت خوبی برای جمهوری اسلامی پدید آورد و هم تهدیدی جدی به حساب آید. کشور ما در حال حاضر هم از نظر تعداد و هم از نظر درصد استفاده از اینترنت در صدر کشورهای خاورمیانه قرار دارد.
ایمیل
یکی دیگر از پدیده‌های نوین در عرصة ارتباطات، ایمیل است که از محصولات و میوه‌های اینترنت می‌باشد. ایمیل یا پست الکترونیکی در حقیقت انقلابی در حوزة نامه‌نگاری و ارسال پیام‌ها و مطالب کوتاه و بلند ایجاد کرده است. سرعت در ارسال، دقت در ارسال، هزینة بسیار اندک و ناچیز، بی‌تأثیر بودن موقعیت جغرافیایی و اوضاع جوی در ارسال مطالب و توانایی ارسال حجم بالایی از مطالب و همچنین ارسال همزمان یک مطلب برای تعداد زیادی از افراد از ویژگی‌های ایمیل است. افزون بر این، با توجه به نرم‌افزارها و امکانات دیگری که اینترنت فراهم کرده است، یک نفر می‌تواند مطالب خود را برای کسانی بفرستد که هرگز آن‌ها را نه دیده است و نه شناختی نسبت به آن‌ها دارد و نه اطلاعی از نوع تفکر و مذهب و اعتقادات آن‌ها دارد.
در اغتشاشات بعد از انتخابات دهمین دورة ریاست جمهوری ایران نقش ایمیل در ساماندهی اغتشاشگران نمایان شد. می‌دانیم که تنها راه جلوگیری از ایمیل قطع کامل اینترنت است و الا در سرعتی چند ثانیه‌ای و حداکثر چند دقیقه‌ای می‌توان یک مطلب و پیام کوتاه یا بسیار حجیم را به میلیون‌ها کاربر ارسال کرد. هیچ یک از سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی نیز‌ نمی‌توانند کاملاً بر محتوای ایمیل‌ها کنترل داشته باشند و از ارسال ایمیل‌های مخرب و نامناسب جلوگیری نمایند. البته این ابزار نیز همچون سایر ابزارها می‌تواند به نحو شایسته نیز مورد استفاده قرار گیرد. همچون تیغی دو لبه می‌ماند. نیروهای ارزشی نیز لازم است از این عرصه نهایت بهره‌برداری را در جهت دفاع از اسلام و جمهوری اسلامی و ارزش‌های دینی داشته باشند.
ماهواره‌ها
در بخش ماهواره‌ای استعمارگران کوشیده‌اند که فن‌آوری ساخت ماهواره را در اختیار خود قرار دهند و با ترفندهای مختلف‌ از دست‌یابی سایر کشورها به این فن‌آوری جلوگیری می‌کنند. در نتیجه عملاً هم سودآوری بسیار بالایی از این راه دارند و هم سیاست‌های فرهنگی و استعماری خود را بر سایر کشورها تحمیل می‌کنند و به هیچ وجه اجازة استفاده از این وسایل علیه غرب و فرهنگ غرب و منافع غرب را نمی‌دهند. همانطور که می‌دانیم امروزه بسیاری از فعالیت‌های ارتباطاتی، تلفن همراه، تلویزیون، رادیو، اینترنت و امثال آن، وابسته به ماهواره است. جالب است که آمریکا و متحدان غربی آن از گسترش فن‌آوری ارتباطات و اطلاعات در میان کشورها و ملت‌ها حمایت‌های جدی می‌کنند. و حتی کشورهای مختلف را به بهره‌گیری از این فن‌آوری نوین در فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و نظامی و مالی و پولی خود ترغیب می‌کنند؛ و از انعقاد قرارداد با شرکت‌های مربوط حمایت می‌کنند! و از طرفی تلاش می‌کنند که دیگر کشورها به چنین تکنولوژی‌هایی به ویژه در حوزة امنیت شبکه دست پیدا نکنند و این تکنولوژی در انحصار خود آنان باقی بماند.
به گفتة برخی از مسؤولان، در حال حاضر در کشور ما امکان دریافت بیش از 3000 شبکة ماهواره‌ای وجود دارد. از آن‌جا که بخش عمده‌ای از استفاده ‌کنندگان ماهواره در ایران به زبان‌های خارجی تسلط ندارند، بر اساس بررسی‌های انجام شده، متأسفانه درصد بسیار بالایی از استفاده کنندگان به دنبال دیدن فیلم‌های مستهجن و مجالس لهو و لعب و برنامه‌های شبکه‌های ضد انقلاب هستند. قریب به 300 شبکة ماهواره‌ای در حال تبلیغ ادیان ساختگی هستند و نزدیک به همین تعداد به تبلیغ و ترویج ابتذال می‌پردازند. در شهرهای بزرگ و شهرهای مرزی، ‌در حال حاضر، میانگین بین 30 تا 40 درصد مردم از ماهواره استفاده می‌کنند. و در شهرهای معمولی میانگین 5 تا 10 درصد در روستاهای بزرگ و روستاهای مرزی نیم درصد مردم از برنامه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کنند. و البته روز به روز این درصدها در حال افزایش است. در این میان نزدیک به 20 درصد استفاده کنندگان نوجوانان (12 تا 18 ساله) هستند و 55 درصد جوانان (18 تا 45 ساله) و از نظر جنسیتی 60 درصد زنان و 40 درصد مردان.
ادامه دارد
جنگ نرم،جوان و اینترنت
قبل از ظهور اینترنت ، شاید واژه تروریسم ، صرفا" کشت و کشتار به وسیله بمب گذاری و اسلحه گرم و سایر سلاح ها و روشهای خشونت بار را تداعی می کرد . اما امروزه با گسترش رسانه ها و وسایل ارتباطی ، با نوع جدیدی از تروریسم روبرو می شویم که با بهره گیری تام از ابزار برای تغییر نگرش ، ایجاد بدبینی ، موضع گیری های هیجانی ، تغییر آداب و رسوم ، تغییر در ارزش ها و هنجارها ، پشت پازدن به میراث فرهنگی ، کم رنگ نمودن معنویات ، حمله به شخصیتها و نظام های سیاسی ، متمایل کردن دیگران به شیوه ها ، روشها ، ارزشها ، هنجارها ، دین و مکتب خود  و غیره ، از اصول  اساسی افراد گروهها یا نظام حکومتی تروریست می باشد  
  یکی از اهداف اصلی تروریسم نوین و جنگ نرم بیگانگان ، تغییر در طرز تلقی و آمادگی روانی Attitude  و  تقویت آیین ناهمنوایی Non- Conformism    جامعه هدف است .
      واژه آمادگی روانی به معنی آمادگی درونی بالفعل برای انجام عملی است قابل رویت و به هر شیوه ، و وضعی است که یک شخص در برابر  اشیای حائز اهمیت و ارزش به خود می گیرد استوتزل J.Stoetzel . آمادگی روانی از نظر می نارد J.Meynard   عبارتست از آمادگی روانی درونی برای انجام عمل به نحوی خاص است و به تجربه یک موجود از وضع یا شرایطی وابسته است که باید با آن مقابله کند.
      آمادگی روانی از نظر ژرژ گورویچ G.Gurvitch   اینگونه تعریف شده است :  " مجموعه ها ، (اکثرا" به صورت بیشتر بالقوه تا بالفعل ) ، یا هیئتهایی اجتماعی که متضمن آمادگی های روانی ، اعمالی حاکی از تنفر یا ترجیح ، آمادگیهای قبلی برای  انجام عمل و بروز واکنشها و گرایشهایی برای تقبل نقش های اجتماعی مشخص ، یک منش جمعی و بالاخره یک چهار چوب اجتماعی هستند که در آن نهادهای اجتماعی  تجلی می کنند و مقیاسهای خاص ارزشی پذیرفته یا طرد می گردند .(4)
     همانطور که از تعریف آمادگی روانی بر می آید ، تلاش گسترده بیگانگان  برای ایجاد حالت تنفر از هنجارهای پذیرفته شده و ارزش های موجود اجتماعی و دینی مردم یکی از اهداف اصلی ترویج سایتهای پورنو ، ضد دینی و ... آنان می باشد به نحوی که به عنوان مثال ؛ برای تغییر نگرش کودکان و نوجوانان نسبت به حیا و عفت و سایر هنجارهای اجتماعی ، افزایش تعداد سایتها و وبلاگهای حاوی مطالب کاملا" مستحجن و تصاویر غیر اخلاقی در دستور کارشان قرار میگیرد ، همچنین  لطمه به خصلت رازداری افراد و تجاوز به حریم خصوصی دیگران در راستای ایجاد ناهمنوایی در آنان بوده که نهایتا" به افرادی بر ضد ارزشها و نظام سیاسی جامعه ای که در آن زندگی می کنند ، تبدیل کنند ، اما ناهمنوایی اجتماعی چیست ؟
     ناهمنوایی تنها نفی همنوایی نیست بلکه مخالفت با آن نیز هست هوادار این آیین کسی است که با عادات رایج و جاافتاده ، عقاید پذیرفته ، ارزشهای مسلط در یک محیط اجتماعی ، مخالفت می ورزد . رفتارش منبعث از انگیزه های آگاهانه و مغایر با ویژگیهای محیط اجتماعی  پیرامون اوست ( که آن را قدیمی ، کهنه و تنگ احساس می کند ) و یا آنکه از واکنش جبلی  مبتنی بر خویش مایه می گیرد که ویژگی آن طغیان ، اعتراض و اختلاف رای است . چنین شخصی( ناهمنوا) می تواند یک فرد گرا ، هرج و مرج گرا یا کژ آیین و یا آنکه یک مبدع ساده باشد ؛ به عادات ، عقاید و ارزشهای رایج در جامعه با تمام قوا حمله می شود من جمله ؛ حجاب ، احترام به هنجارهای اجتماعی ، عفت و حیا ، جایگاه رفیع معنویات و اخلاق ، اعتقاد به معاد و یکتاپرستی ، احترام به شخصیتهای سیاسی مذهبی و مسئولین  نظام ، پرهیز از خشونت و پرخاشگری در محیط اجتماعی ، پوشش های  متناسب اجتماعی و مورد تاکید دین و غیره ، حتی مشاهده شده که اخیرا" توسط سایتها و وبلاگهای مورد حمایت مستقیم بیگانگان و متعاقب آن توسط برخی مدیران وبلاگ ها ( خواسته یا ناخواسته) در قالب  وبلاگهای عاشقانه و شکست عشقی ، ارتباط آزاد دختر و پسر ، اشاعه نا امیدی و افسردگی ، ارزش شمردن غم و اندوه صرف معطوف برای جنس مخالف ، وبلاگهای ضد ارزشی حمله کننده به حریم خانواده و غیره " هیچ انگاری  Nihilism  به طرز بسیار مرموز و زیرکانه ای برای تمام اقشار و سنین خصوصا" نوجوانان و جوانان به عنوان یک ارزش و مد  مطرح می گردد و سعی در ترویج جمله به تمام ارزشهای اخلاقی جامعه دارند در این آیین فلسفی مطرود ، به اعمال ناشناخت انگاری مطلق پرداخته می شود و واقعیت هر آنچه که مردمان یه عنوان موجود و دارا ی هستی می شمارند ، انکار می شود . امروزه حتی با سیاست و ایدئولوژی مشخص و مدون برای ترویج " پوچ گرایی" یا  " هیچ انگاری "  توسط سازمانهای مخوف تبهکاری دشمنان اسلام ، تعریف نشده  مگر  مشخص کردن هدف که آنهم نابودی دین گرایی مسلمانان است به عنوان مثال ، آنها می خواهند از هر طریقی شیطان پرستی را رواج دهند  ، گاهی از انگیزه های صرف جنسی  استفاده کرده  گاهی از مدل های ظاهری عجیب و غریب مو و لباس و گاهی از وبلاگهایی که سخن از شکست  در ( به اصطلاح) عشق دو جنس مخالف از هم و به تدریج زمینه را برای احساس پوچی در مخاطبان ایجاد می نمایند که کارشناسان با بررسی مطالب وبلاگهایی که اکثرا" در فواصل زمانی کوتاه به روز آوری می شوند ، پی خواهند برد که تعداد  ایجاد وبلاگهای عاشقانه و درد دل های عشاق ( جنسی) شکست خورده ، حتی از وبلاگهای شرکت های سود جو با مقاصد مالی هم بیشتر است !
  علاوه بر  حداکثر سوء استفاده بیگانگان از مطالب سایتها و وبلاگ ها ، چت ، تصاویر و تراک ها ، ایمیل ، تبلیغات اینترنتی و غیره ، نباید از توجه دشمن به پدیده موبایل ، پیامک ، ام ام اس ، داستانها و تراک های موجود در تلفن های همراه ، غافل بود.
     ساده انگاری است که اگر به عنوان مثال ؛به برنامه و فرایند ترویج مدل رپ صرفا" به عنوان یک مدل جدید مو ، بنگیرم . لازمه ترویج مدل های ظاهری برخی فرقه های ضاله و یا آیین هایی  مانند شیطان پرستی  با هدف ایجاد آمادگی روانی در مردم برای گشت و گذار آزادانه شیطان پرستان با نشانه های ظاهری مخصوص ، باید ابتدا با تغییرات در مدل مو سپس لباس  نوجوانان و جوانان  شروع شود و " رپ " ، عامدا" به عنوان یک هنجار و حتی ارزش نزد جوانان مطرح گردد. نرویج فرقه ها و نحله های نوظهور یکی از مصادیق جنگ نرم محسوب می گردد که معمولا" بر ضد یکتاپرستی ، کتاب آسمانی و سایر عناصر و ارزشهای والای مذهبی اسلامی ، ایجاد و تبلیغ می گردند . و همانطور که اشاره شد  افزایش سایتهای پورنو و مبتذل یا وبلاگ های مرتبط بدان ، در جهت مقابله با دستورات صریح و مقدس اسلامی برای به انحراف کشاندن نسل فعلی به ویژه  نسل نوجوانان و معطوف کردن ذهنشان به سوی هر آنچه که آنها را از توجه به معبود یگانه و دین و اخلاق با ز می دارد ، می باشد .
    در نظر بگیرید که یک نوجوان برای تحقیق در مورد یک موضوع درسی ، موقتا" از شبکه اینترنت استفاده کند و مطلب درسی را جستجو نماید ، در اثر تبلیغات فریبنده و ناجوانمردانه ، به اشتباه به یک سایت یا وبلاگ غیر اخلاقی  با تصاویر کاملا" مستحجن وارد می گردد. و ممکن است به هر دلیل ، قسمتی از وبلاگ دامگستر را بازدید و سپس با کلیک بر سایر لینکها که مسلما" به صورت هدفمند و با موضوعات مشابه ، درج شده ، وارد سایتهای غیر اخلاقی دیگری شود ، طبیعی است که دیدن تصاویر غیر اخلاقی ، خواندن داستانهای مبتذل ، مشاهده تبلیغ فرقه های ضد دینی ، دعوت به اغتشاش ، ضد ارزش خواندن هنجارهای موجود جامعه ، تشویق به بی حرمتی به والدین ، معلمان ، مساجد و شخصیتهای دینی – سیاسی ، تبلیغ برای فروش اجناسی که مربوط به امور جنسی می باشد و صدها احتمال ناخوشایند دیگر تاثیرات سوئی را بر ذهن و حتی جسم وی خواهد داشت  و ممکن است وی را به امور ناشایست دیگر ترغیب نماید . در مورد آثار زیانبار دیدن تصاویر مبتذل ، حتی توسط کارشناسان و محققان خارجی  ، هشدارهایی به خانواده و مسئولان تعلیم و تربیت جامعه داده شده و حتی در کشورهای غربی نرم افزارهایی برای فیلترینگ کامپیوترهای خانگی توسط والدین ، تهیه و به رایگان در اختیار آنان قرار داده می شود که فرزندان خود را از ضررهای بیشمار گشت و گذار  آزادانه در اینترنت ، به دلیل برخی جذابیتهای کذایی بصری ، حسی و جنسی اولیه ، دور نگه دارند .


[ سه شنبه 91/10/19 ] [ 4:47 عصر ] [ علیرضا مهدوی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 2
بازدید دیروز: 5
کل بازدیدها: 195576
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما AmmarName.ir